Υπό κατασκευή
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021
Προφίλ Αεροπορικά Εισιτήρια Βίζες Ξενοδοχεία Προγράμματα Photo Gallery Εποχιακές αναχωρήσεις Κρατήσεις Επικοινωνία

username:
password:
   » 
ΟΔΗΣΣΟΣ

Για να δείτε τις αναχωρήσεις κάντε κλικ εδώ.

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΔΗΣΣΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση και πτήση για Οδησσό (μέσω ενδιάμεσου σταθμού). ¶φιξη στην Οδησσό βράδυ.
Οδησσός – το «μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας». Η πόλη ιδρύθηκε το 1794 στη θέση του τουρκικού φρουρίου Χατζημπέη, που κυριεύτηκε από τα Ρωσικά στρατεύματα που διοικούσε ο μεγάλος Ρώσος στρατηλάτης Α. Σουβόρωφ το 1789. Από τότε και έπειτα η Οδησσός είναι το παράθυρο της Ρωσίας στις νότιες θάλασσες.
 Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο.
 
2η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε τους όμορφους δρόμους και την περίφημη αρχιτεκτονική της Οδησσού. Θα δούμε τη λεωφόρο Πριμόρσκιϊ, την Πλατεία της Αικατερίνης, την οδό Ντεριμπάσσοβσκαγια, το λιμάνι της Οδησσού. Θα δούμε το αριστούργημα της πόλης , το Θέατρο της Όπερας. Η πρόσοψη του κτιρίου σχεδιάστηκε σε στιλ μπαρόκ, διακοσμήθηκε με πολλές προτομές και γλυπτά των μυθικών χαρακτήρων. Το Εθνικό Θέατρο της Όπερας Οδησσού είναι ένα από τα πέντε καλύτερα θέατρα της Ευρώπης όσον αφορά την ακουστική. Θα δούμε την σκάλα του Ποτέμκιν. Είναι η κεντρική είσοδος στην πόλη από το λιμάνι. Κατασκευάστηκε στην αρχή του 19ου αιώνα. Αρχικά ήταν ξύλινη και αποτελούσε από 200 σκαλοπάτια,  αλλά σε λίγο ανοικοδομήθηκε με πέτρες και τώρα έχει 192 σκαλοπάτια και 10 πλατύσκαλα.
Θα επισκεφθούμε  το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Το  μουσείο λειτουργεί σε ένα από τα τρία οικήματα του Ελληνικού
Ιδρύματος Πολιτισμού, το οποίο υπήρξε η οικία του διάσημου εμπόρου Γρηγορίου Ιωάννου Μαρασλή και όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Ο Γρηγόριος Ιωάννου Μαρασλής ήταν ο πατέρας του Γρηγορίου Γρηγόριου Μαρασλή που διατέλεσε δήμαρχος της Οδησσού 17 χρόνια και ήταν ευεργέτης και φιλάνθρωπος. Σήμερα η Φιλική Εταιρεία στην Οδησσό λειτουργεί ως Μουσείο και Κέντρο Ελληνικής  Γλώσσας και Πολιτισμού και έχει στόχο προώθησης των Ελληνικών στην περιοχή της Οδησσού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ ελεύθερο για πολιτιστικές εξορμήσεις σύμφωνα με τα γούστα του καθενός. Μπαλέτο, όπερα, τοπικό εστιατόριο, nightclub …. υπάρχουν επιλογές ….
 
3η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ
Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την ξενάγησή μας. Σήμερα θα γνωρίσουμε τα ανάκτορα της Οδησσού. Θα δούμε το Ανάκτορο του Βοροντσώφ, πρώην κατοικία του Κυβερνήτη της Επικράτειας του Νοβοροσσιϊσκ, το Ανάκτορο του Σαχ, την Οικία των Γκαγκάριν, την έπαυλη των Τολστόϊ - τώρα είναι Οίκος των Επιστημόνων.
Θα επισκεφθούμε την έπαυλη του πρίγκιπα Ποτότσκι, 1899. Τώρα εκεί στεγάζεται Μουσείο Καλών Τεχνών. Η ζωή του μουσείου ξεκίνησε από τη συλλογή των καμβάδων που δόθηκε από Ακαδημία Τεχνών της Αγ. Πετρούπολης. Οι αίθουσες του μουσείου μας παρουσιάζουν το ευρύ φάσμα των εικαστικών τεχνών: ζωγραφική, γραφικά, γλυπτά και τέχνη διακόσμησης, συμπεριλαμβανομένου την ειδική αίθουσα που περιέχει έκθεση έργων των εικονογράφων της Ρωσίας και της Ουκρανίας των XVI - XVII. Μεταξύ τους υπάρχουν τα έργα από την συλλογή διάσημων καλλιτεχνών Αιβαζόφσκι, Λεβιτάν, Ρέπιν, Σούρικωφ, Σίσκιν. Ένα από τα καλύτερα τμήματα της εκπροσωπείται από καμβάδες του ΧΙΧ και ΧΧ αιώνα Καντίνσκι, Μπενό, Κουστόντιεβ, Σερώφ, Βρούμπελ, Ρέριχ.
Στη συνέχεια σας περιμένει ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο του κρασιού. Θα έχετε δυνατότητα να δείτε, να αισθανθείτε, να γευτείτε κρασιά του εμπορικού σήματος «FrenchBoulevard»
Θα κάνουμε βόλτα στην περιοχή Αρκάδεια.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
4η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).
 
Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό
κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
 
ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
*  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την εταιρεία TurkishAirlines
* Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  με πρωινό   
* Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
* Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
* Γευσιγνωσία κρασιού.
* Ελληνόφωνοι τοπικοί ξεναγοί
* Συνοδός / αρχηγός του γραφείου μας για γκρουπ από 25 ατόμων και πάνω
* Είσοδοι στα μουσεία
* Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (Interamerican)
* Registration στο ξενοδοχείο (τοπικοί φόροι)
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
* Φόροι αεροδρομίων – 190,00 €
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λόγω της συνεχούς αλλαγής της τιμής του πετρελαίου, παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε την τελική τιμή των φόρων αεροδρομίων και επίναυλων καυσίμων κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας
* Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 
| Αρχική Σελίδα | Προφίλ | Sitemap | Αεροπορικά Εισιτηρία | Βίζες | Ξενοδοχεία | Προγράμματα | Photogallery | Προσφορές | Επικοινωνία
Designed and Developed by Intersoft