Υπό κατασκευή
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021
Προφίλ Αεροπορικά Εισιτήρια Βίζες Ξενοδοχεία Προγράμματα Photo Gallery Εποχιακές αναχωρήσεις Κρατήσεις Επικοινωνία

username:
password:
   » 
ΤΑΛΛΙΝ - ΡΙΓΑ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Για να δείτε τις αναχωρήσεις κάντε κλικ εδώ.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΤΑΛΛΙΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση και πτήση για Ταλλίν (μέσω ενδιάμεσου σταθμού). Άφιξη στο Ταλλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, η οποία βρίσκεται απέναντι από τη φινλανδική πρωτεύουσα, το Ελσίνκι, και μπροστά στα νερά του Κόλπου της Φινλανδίας . Η ιστορία του πάει πίσω στο 1219 όταν οι Δανοί έστησαν ένα κάστρο στο λόφο Toompea και έτσι το taani lininnus, το «δανέζικο κάστρο», έδωσε το όνομά του στην πόλη που έμελλε να γίνει μεγάλο κέντρο του παντοδύναμου Χανσεατικού Συνδέσμου, του μεσαιωνικού συνεταιρισμού των Γερμανών εμπόρων. Το Ταλλίν εξελίχθηκε σε σπουδαίο κρίκο ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση και έδρα των Γερμανών Ιπποτών. Η παρακμή του 16ου αιώνα έφερε Σουηδούς, Ρώσους, Πολωνούς και Λιθουανούς κατακτητές. Από επαρχία της ρωσικής αυτοκρατορίας έγινε ανεξάρτητη χώρα και μετά, κράτος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για να ανεξαρτητοποιηθεί το 1991 και το 2004 να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα: ΤΑΛΛΙΝ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την γραφική Παλιά Πόλη, με περιοχές ολόκληρες σαν να βγήκαν από το Μεσαίωνα, κάτι που την έχει βάλει στη λίστα της UNESCO Η Παλιά Πόλη έχει περίεργα δρομάκια και πανέμορφα σπίτια πλούσιων εμπόρων, περιοχές που αναδεικνύουν τα θαύματα της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Θα δούμε το κάστρο Toompea, την εκκλησία Dome του 14ου αιώνα, την Ρώσικη εκκλησία του Αλεξάνδρου Νέφσκι του 19ου αιώνα, το Δημαρχιακό μέγαρο του 15ου αιώνα, το παλιό Guild, και την εκκλησία του St. Olaf
Το απόγευμα ελεύθερη ώρα. Μπορείτε απλά να κάνετε βόλτα, μπορείτε να πάτε να φάτε στα μικρά εστιατόρια και μπιραρίες, πρόκειται για μικρούς όμορφους χώρους στα ισόγεια παλιών μεσαιωνικών σπιτιών, οι οποίοι έχουν αναπαλαιωθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά των κτιρίων, μπορείτε να αγοράσετε διάφορα είδη λαϊκής τέχνης, χειροποίητα ρούχα και καπέλα, πλεχτά πουλόβερ, κάπες, γάντια, λινά ρούχα και υφάσματα για το σπίτι ή ένα ξύλινο σκεύος. Δοκιμάστε τα μάλλινα φουστάνια που φορούσαν οι κοπέλες τον Μεσαίωνα καθώς και τα αστεία, πολλές φορές, μάλλινα καπελάκια. Αξιόλογα είναι βέβαια τα κοσμήματα και τα αντικείμενα από κεχριμπάρι που μοιάζουν να ξεχειλίζουν από τις μπουτίκ της πόλης. Γεμίστε τις βαλίτσες σας με σοκολάτες και παραδοσιακά μάρτζιπαν. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα: ΤΑΛΛΙΝ (προαιρετικά ΕΛΣΙΝΚΙ)
Πρωινό. Ελεύθερη μέρα. Μπορείτε να πάτε στο Ελσίνκι. Με ferry boat, μετά από 2,5 ώρες ταξιδιού θα φτάσετε στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Με μια ματιά θα καταλάβετε πως το Ελσίνκι είναι μια πόλη με ανθρώπινα μέτρα. Οι αγορές, τα μουσεία και τα αξιοθέατα απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Tα κτίρια δεν είναι πουθενά πανύψηλα και τα νερά που κυκλώνουν την πόλη στα τρία από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, φέρνουν την αύρα τους σε κάθε γωνιά. Το Ελσίνκι εκτός από όμορφη πόλη είναι και γεμάτη σε ότι αφορά τα αξιοθέατα. Για την ακρίβεια δεν πρέπει να υπάρχει άλλη πόλη στην Ευρώπη με τόσο μικρό μέγεθος που να συγκεντρώνει τόσο μεγάλο αριθμό αξιοθέατων. Θα δείτε την ιστορική καρδιά της πόλης - την πλατεία Senate, με τα πολλά εντυπωσιακά κτίρια όπως ο Καθεδρικός Ναός, το Κυβερνητικό Μέγαρο της Φιλανδίας, το Πανεπιστήμιο και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Oι ρωσικές επιρροές στην αισθητική των γύρω κτισμάτων είναι προφανείς και η πλατεία έχει έναν... αυτοκρατορικό αέρα! Θα δείτε το άγαλμα του Αλέξανδρου ΙΙ, την κομψή λεωφόρος Esplanade με υψηλού κύρους καταστήματα, την Ορθόδοξη εκκλησία της Αγ. Σκέπης (Uspenski), το Σιδηροδρομικό Σταθμό - ένα αρχιτεκτονικό σύμβολο του Ελσίνκι. Επιστροφή στο Ταλλίν.
 
4η ημέρα: ΤΑΛΛΙΝ – ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ - ΤΟΥΡΑΪΝΤΑ – ΡΙΓΑ (357 χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ρίγα.
Θα κάνουμε στάση για γεύμα (εξ’ ιδίων) και στην πόλη Sigulda (50 χλμ από την Ρίγα), ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Λετονίας – «λετονική Ελβετία». Σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχουν πολλά μέρη όπου η φύση αναμειγνύεται με την πόλη για να γίνει αναπόσπαστο μέρος της. Πόλη της αγάπης, πόλη-πάρκο, πόλη με την πλούσια ιστορία, πόλη-θρύλος. Αν ρωτήσετε κάθε κάτοικο της Λετονίας για να σας αναφέρει ένα μέρος που αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η απάντηση που θα ακούσετε θα είναι: «Βεβαίως, Sigulda!» Η όμορφη πόλη εδώ και πολύ καιρό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού στη χώρα αυτή. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Τουράιντα. Το μουσείο Τουράιντα συνδυάζει αρχαιολογικά, ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία που δείχνουν όσα έχουν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή από τον 11ο αιώνα. Αρχαιολογικές ανασκαφές και διαδικασίες αναπαλαίωσης στο κάστρο συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. Συνεχίζουμε για την Ρίγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο για να κάνετε την βόλτα σας στην πρωτεύουσα της Λετονίας, την βασική Μητρόπολη της Bαλτικής ζώνης. Διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα: ΡΙΓΑ
Μετά το πρωινό θα κάνουμε ξενάγηση στη Ρίγα, τη μεσαιωνική χανσεατική πόλη.
Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου (Petera Baznica), που θεωρείτε ένα από τα σύμβολα της Ρίγας, το  Rigas Doms, τον Καθεδρικό του 1211, με μπαρόκ στοιχεία και γοτθικές αναφορές, το κάστρο της Ρίγας, επίσημη κατοικία του Προέδρου, τα παλιά σπίτια Γκιλντ, τα πιο λαμπρά αρχιτεκτονικά δείγματα Jugendstil (Γερμανικός Μοντερνισμός ή αρτ νουβό) και θα διαπιστώσετε γιατί στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου η Ρίγα θεωρούταν πρότυπο αρχιτεκτονικού στυλ για το μοντερνισμό.
Το απόγευμα μπορείτε να πάτε σε καταπληκτικά μαγαζιά της πόλης, έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και ατμόσφαιρα που δεν σας κάνει καρδιά να φύγετε από μέσα… Ή να δοκιμάσετε το Μαύρο Βάλσαμο της Ρίγας, ένα παραδοσιακό λικέρ της Λετονίας. Η Μεγάλη Αικατερίνη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας, στα τέλη το 18ου αιώνα το αποκαλεί «βάλσαμο θαύμα» και ο Γκαίτε στο ποίημά του «Φάουστ» το ονομάζει «ελιξίριο της νεότητας». Είναι φτιαγμένο από 24 διαφορετικά συστατικά όπως βότανα, άνθη, μούρα και ρίζες. Χρησιμοποιείτε τόσο σε καθαρή μορφή όσο και με τσάι, καφέ ή κοκτέιλ.
Επίσης μπορείτε να πάτε σε ένα ζαχαροπλαστείο για να πιείτε σοκολάτα, πηκτή λιωμένη bitter σοκολάτα σερβιρισμένη σε φλιτζάνι διπλού ελληνικού χωρίς γάλα, με πραγματική γεύση σοκολάτας.
Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φολκλόρ. Διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα: ΡΙΓΑ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ, (320 χλμ.), (προαιρετικά ξενάγηση στο Ρούνταλ).
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Βίλνιους.
Καθοδόν μπορούμε να κάνουμε στάση στο Ρουντάλ (70 χλμ από τη Ρίγα).
Το παλάτι Ρουντάλ, θερινή κατοικία του Δούκα του Κούρλαντ, Ερνστ Γιόχαν Μπιρών, είναι το πιο όμορφο αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Βαλτικής. Το παλάτι είναι δείγμα της πρώιμης δουλειάς του Ιταλού αρχιτέκτονα Φραντσέσκο Μπαρτολομέο Ραστρέλλι, ο οποίος επίσης σχεδίασε τα γνωστά Χειμερινά Ανάκτορα της Αγ. Πετρούπολης. Το Παλάτι ανακαινίσθηκε και σήμερα διαθέτει μεγάλο αριθμό αιθουσών διακοσμημένων με έπιπλα, πίνακες και πορσελάνινα αντικείμενα του 18ου αιώνα. Είναι από τα ελάχιστα μέρη στη Λετονία, που μπορεί κανείς να νιώσει την αύρα του 18ου αιώνα. Το Παλάτι είναι επίσης γνωστό για το πάρκο του σε Γαλλικό στυλ.
Συνεχίζουμε για Βίλνιους. Θα κάνουμε στάση για γεύμα (εξ’ ιδίων). Άφιξη στη Βίλνιους. Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας είναι από τους λιγότερους γνωστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, αν και έχει να πει και να δείξει πολλά...
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
7η ημέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΤΡΑΚΑΪ (30 χλμ.) - ΒΙΛΝΙΟΥΣ
Μετά το πρωινό ξενάγηση στα αξιοθέατα της Βίλνιους. Ως πρωτεύουσα η Βίλνιους πρωτοαναφέρεται σε γραπτές πηγές τον 12ο αιώνα. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων έγινε μια πόλη ισχυρή. Πολύ γρήγορα η Βίλνιους μετατρέπετε σε σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό ευρωπαϊκό κέντρο, με ταυτόχρονα έντονη πολιτική και οικονομική ζωή. Σύντομα άρχισαν να ιδρύονται ισχυρές κοινότητες, όπως αυτή των Πολωνών, των Ρώσων, των Εβραίων, των Γερμανών κ.λπ. Και όλοι, φυσικά, άφησαν το στίγμα τους εδώ, ενώ η πόλη αναπτυσσόταν τόσο γρήγορα που τον 19ο αιώνα έφτασε να είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ανατολική Ευρώπη, μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη!
Η Παλιά Πόλη, η οποία ανήκει στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μοιάζει σαν μια μάζα μικρών δρόμων. Στο κέντρο της βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός με το καμπαναριό του, καταλαμβάνει την περιοχή ενός αρχαίου παγανιστικού ναού, αφιερωμένου στο θεό Περκούνας και αρχικά βρισκόταν εντός των τοίχων του Κάτω Κάστρου. Στους μικρούς, παλιούς δρόμους θα δείτε αμέτρητα κομμάτια που ανήκουν στην ιστορία της πόλης, όπως την εκκλησία της Αγίας Άννας, το κτίριο του Πανεπιστημίου, την εκκλησία των Πέτρου και Παύλου.
Μεταφορά στο Τρακάϊ. Το απόγευμα θα κάνουμε περιήγηση στην πρώην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, την πόλη Τρακάϊ, η οποία βρίσκεται σε ένα νησί στη μέση της λίμνης Galve. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο Τρακάϊ του 14ο αιώνα, σήμερα εκεί στεγάζεται το Μουσείο Καλών Τεχνών. Το κάστρο Τρακάϊ είναι το πιο γνωστό έργο της αμυντικής αρχιτεκτονικής της Λιθουανία και η Παλιά πόλη η οποία περιβάλλεται από τις λίμνες, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πιο γραφικά μέρη στην Ευρώπη.
Επιστροφή στο Βίλνιους. Το βράδυ ελεύθερο για να κάνετε μια βόλτα στην πόλη, ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι της Λιθουανίας. Διανυκτέρευση.
 
8η ημέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό πακέτο.
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Έτσι και το δικό μας όμορφο ταξίδι έφτασε προς το τέλος του.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Αθήνα (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).
 
Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό
κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
  
ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
* Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με αεροπορική εταιρεία AirBaltic από Αθήνα
Αθήνα - Ρίγα - Ταλλίν
Βίλνιους - Ρίγα - Αθήνα
!!! Σε περίπτωση AirBaltic το φαγητό δεν περιλαμβάνεται μέσα στην τιμή, είναι εξτρά. Το γεύμα κοστίζει 10.00 Ευρώ κατ’ άτομο. Αν θελήσετε να κάνετε κράτηση για γεύμα, θα πρέπει να ενημερώσουμε την εταιρεία τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την αναχώρηση του γκρουπ !!!
* Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
* Διατροφή: 7 πρωινά, 1 δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φολκλόρ
* Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν
* Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
* Είσοδοι στα μουσεία
* Τοπικοί ξεναγοί
* Συνοδός του γραφείου μας για γκρουπ από 25 ατόμων και πάνω
* Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 
 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
* Φόροι αεροδρομίων
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λόγω της συνεχούς αλλαγής της τιμής του πετρελαίου, παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε την τελική τιμή των φόρων αεροδρομίων και επίναυλων καυσίμων κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας
* Μεταφορά οδικώς Θες/ νίκη - Αθήνα (αεροδρόμιο) – Θες/νίκη.
* Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό στο παραπάνω πρόγραμμα.
| Αρχική Σελίδα | Προφίλ | Sitemap | Αεροπορικά Εισιτηρία | Βίζες | Ξενοδοχεία | Προγράμματα | Photogallery | Προσφορές | Επικοινωνία
Designed and Developed by Intersoft