Υπό κατασκευή
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
Προφίλ Αεροπορικά Εισιτήρια Βίζες Ξενοδοχεία Προγράμματα Photo Gallery Εποχιακές αναχωρήσεις Κρατήσεις Επικοινωνία

username:
password:
   » ΚΙΕΒΟ - ΟΔΗΣΣΟΣ

Για να δείτε τις αναχωρήσεις κάντε κλικ εδώ.

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΙΕΒΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση και πτήση για πρωτεύουσα της Ουκρανίας (μέσω ενδιάμεσου σταθμού). Άφιξη στην πόλη του Κιέβου, αποκαλούμενη Μητέρα των Ρωσικών πόλεων. Η πλεονεκτική γεωγραφική και στρατηγική θέση του Κιέβου επάνω στους λόφους που δεσπόζουν στις όχθες του Δνειπέρου, από τον οποίο διερχόταν ο περίφημος δρόμος «από τους Βαραγκούς στους Έλληνες», βοήθησε να γίνει τον 9ο αι. η πόλη αυτή πρωτεύουσα της Κιεβικής Ρωσίας. Έπαιξε πολύ σοβαρό ρόλο στην ανάπτυξη του αρχαίου Ρωσικού πολιτισμού, στην δημιουργία της σλαβικής γραφής, της λογοτεχνίας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.
 Άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
2η ημέρα: ΚΙΕΒΟ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Κίεβο. Θα δούμε την κεντρική λεωφόρος Χρετσάτικ, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, την Χρυσή Πύλη που το 11ο αι. ήταν η κύρια είσοδος στην πόλη, το Θέατρο όπερας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βλαντίμιρ,  το Μοναστήρι του Αγ. Μιχαήλ και θα επισκεφθούμε το περίφημο Ναό της Αγίας Σοφίας, κτίστηκε το 1037 στην περίοδο της μεγαλύτερης ακμής της Κιεβικής Ρωσίας.
Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στην γραφική κάθοδος Αντρέγιεφσκι, ένα από τους πιο γνωστούς και ιστορικούς δρόμους του Κίεβου, που ευημερεί χάρη στη μοναδική του τοπολογία, αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία και ακόμη χάρη στα πολλά καταστήματα δώρων, πολλά πολυτελή εστιατόρια, τις μικρές γκαλερί που εκθέτουν πίνακες και γλυπτά Ουκρανών καλλιτεχνών. Η κάθοδος είναι αγαπημένη και από τους κατοίκους του Κιέβου μα και από τους τουρίστες.
Ένα από τα σημαντικά μνημεία του πεζοδρόμου είναι η μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Ανδρέα. Η ιδέα για την κατασκευή της εκκλησίας ήταν της Ρωσίδας τσαρίνας Ελισάβετ. Σύμφωνα με μύθο, κάποτε υπήρχε θάλασσα στη θέση του Δνείπερου. Όταν ο Αγ. Ανδρέας ήρθε στο Κίεβο και έβαλε το σταυρό εκεί όπου τώρα βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Ανδρέα η θάλασσα χάθηκε. Το μοναδικό κομμάτι της θάλασσας που υπάρχει ακόμη βρίσκεται κάτω από τα βουνά του Κιέβου. Όταν χτίστηκε η εκκλησία, τον 18ο αιώνα, δημιουργήθηκε μία πηγή. Η εκκλησία δεν έχει καμπάνες γιατί όπως λέει ο μύθος όταν χτυπήσει η πρώτη καμπάνα το νερό θα ζωντανέψει και θα πλημμυρίσει την αριστερή πλευρά του Κιέβου.
Μετά το γεύμα σε τοπικό εστιατόριο επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο.
 
3η ημέρα: ΚΙΕΒΟ
Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι Πετσέρσκαγια Λαύρα. Θα ακούσουμε για την ιστορία της Λαύρας και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μικρομινιατούρας, μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση μικρογραφιών του σύγχρονου ουκρανού  γλύπτη Νικολάου Σιαντρίστιϊ. Η ζωή του μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από το παραμύθι του Γκιούλιβερ. Ως σύγχρονος γίγαντας, ο ανατρεπτικός μάστορας ζει στη δική του λιλιπούπολη: έναν μικρόκοσμο νανογλυπτών που ακροβατούν στο μάτι της βελόνας και είναι ορατά μόνο στον φακό του μικροσκοπίου! Οι πρώτες ύλες, «ανύπαρκτες». Μερικοί κόκκοι, μια τρίχα ή ένα σποράκι. Στοιχεία που για τους πλείστους από εμάς είναι μάλλον αόρατα, για τον γλύπτη αποτελούν την κατάλληλη βάση για την υλοποίηση του οράματός του. Μεταξύ των έργων  του μουσείου είναι πεταλωμένος ψύλλος, ένα καραβάνι με τις καμήλες στο μάτι της βελόνας, ένα τριαντάφυλλο στο βάζο από την ανθρώπινη τρίχα…
Συνεχίζουμε περιήγηση στην γραφική πόλη, θα περάσουμε  στην Κάτω Πόλη, Ποντίλ, μια από τις παλιότερες γειτονιές του Κιέβου. Θα δούμε την Κίεβο-Μογκιλιάνσκα Ακαδημία, το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης, το σιντριβάνι του Samson, τις πλατείες Kontraktova και Poshtova, το τελεφερίκ του Κιέβου. Θα επισκεφθούμε του Μουσείου του Τσερνομπίλ.
Μετά το γεύμα σε τοπικό εστιατόριο επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ ελεύθερο για πολιτιστικές εξορμήσεις σύμφωνα με τα γούστα του καθενός. Μπαλέτο, όπερα, τοπικό εστιατόριο, nightclub …. υπάρχουν επιλογές ….
 
4η ημέρα: ΚΙΕΒΟ – ΟΔΗΣΣΟΣ (500 χλμ.)
Πρωινό. Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για την Οδησσό.  Στο δρόμο θα κάνουμε στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη στην Οδησσό το απόγευμα. 
Οδησσός – το «μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας». Η πόλη ιδρύθηκε το 1794 στη θέση του τουρκικού φρουρίου Χατζημπέη, που κυριεύτηκε από τα Ρωσικά στρατεύματα που διοικούσε ο μεγάλος Ρώσος στρατηλάτης Α. Σουβόρωφ το 1789. Από τότε και έπειτα η Οδησσός είναι το παράθυρο της Ρωσίας στις νότιες θάλασσες.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.
 
5η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε τους όμορφους δρόμους και την περίφημη αρχιτεκτονική της Οδησσού. Θα δούμε τη λεωφόρο Πριμόρσκιϊ, την Πλατεία της Αικατερίνης, την οδό Ντεριμπάσσοβσκαγια, το λιμάνι της Οδησσού. Θα δούμε το αριστούργημα της πόλης , το Θέατρο της Όπερας. Η πρόσοψη του κτιρίου σχεδιάστηκε σε στιλ μπαρόκ, διακοσμήθηκε με πολλές προτομές και γλυπτά των μυθικών χαρακτήρων. Το Εθνικό Θέατρο της Όπερας Οδησσού είναι ένα από τα πέντε καλύτερα θέατρα της Ευρώπης όσον αφορά την ακουστική. Θα δούμε την σκάλα του Ποτέμκιν. Είναι η κεντρική είσοδος στην πόλη από το λιμάνι. Κατασκευάστηκε στην αρχή του 19ου αιώνα. Αρχικά ήταν ξύλινη και αποτελούσε από 200 σκαλοπάτια,  αλλά σε λίγο ανοικοδομήθηκε με πέτρες και τώρα έχει 192 σκαλοπάτια και 10 πλατύσκαλα.
Θα επισκεφθούμε  το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Το  μουσείο λειτουργεί σε ένα από τα τρία οικήματα του Ελληνικού
Ιδρύματος Πολιτισμού, το οποίο υπήρξε η οικία του διάσημου εμπόρου Γρηγορίου Ιωάννου Μαρασλή και όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Ο Γρηγόριος Ιωάννου Μαρασλής ήταν ο πατέρας του Γρηγορίου Γρηγόριου Μαρασλή που διατέλεσε δήμαρχος της Οδησσού 17 χρόνια και ήταν ευεργέτης και φιλάνθρωπος. Σήμερα η Φιλική Εταιρεία στην Οδησσό λειτουργεί ως Μουσείο και Κέντρο Ελληνικής  Γλώσσας και Πολιτισμού και έχει στόχο προώθησης των Ελληνικών στην περιοχή της Οδησσού.
Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα ανάκτορα της Οδησσού. Θα δούμε το Ανάκτορο του Βοροντσώφ, πρώην κατοικία του Κυβερνήτη της Επικράτειας του Νοβοροσσιϊσκ, το Ανάκτορο του Σαχ, την Οικία των Γκαγκάριν, την έπαυλη των Τολστόϊ - τώρα είναι Οίκος των Επιστημόνων.
Θα επισκεφθούμε την έπαυλη του πρίγκιπα Ποτότσκι, 1899. Τώρα εκεί στεγάζεται Μουσείο Καλών Τεχνών. Η ζωή του μουσείου ξεκίνησε από τη συλλογή των καμβάδων που δόθηκε από Ακαδημία Τεχνών της Αγ. Πετρούπολης. Οι αίθουσες του μουσείου μας παρουσιάζουν το ευρύ φάσμα των εικαστικών τεχνών: ζωγραφική, γραφικά, γλυπτά και τέχνη διακόσμησης, συμπεριλαμβανομένου την ειδική αίθουσα που περιέχει έκθεση έργων των εικονογράφων της Ρωσίας και της Ουκρανίας των XVI - XVII. Μεταξύ τους υπάρχουν τα έργα από την συλλογή διάσημων καλλιτεχνών Αιβαζόφσκι, Λεβιτάν, Ρέπιν, Σούρικωφ, Σίσκιν. Ένα από τα καλύτερα τμήματα της εκπροσωπείται από καμβάδες του ΧΙΧ και ΧΧ αιώνα Καντίνσκι, Μπενό, Κουστόντιεβ, Σερώφ, Βρούμπελ, Ρέριχ.
Μετά το γεύμα σε τοπικό εστιατόριο επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο.
 
6η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).
 
 
Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό
κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ
 
 
 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
* Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την εταιρεία TurkishAirlines:
Θες/νίκη - Κων/πολη – Κίεβο
Οδησσός – Κων/πολη – Θες/νίκη
* Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  με πρωινό   
* Διατροφή σύμφωνα με το πρόγραμμα: 4 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια & 1 δείπνο στο ξενοδοχείο
* Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
* Μεταφορά Κίεβο – Οδησσός με λεωφορείο
* Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
* Ελληνόφωνοι τοπικοί ξεναγοί
* Συνοδός / αρχηγός του γραφείου μας για γκρουπ από 25 ατόμων και πάνω
* Είσοδοι στα μουσεία
* Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (Interamerican)
* Registration στο ξενοδοχείο (τοπικοί φόροι)
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
* Φόροι αεροδρομίων – 190,00 €
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λόγω της συνεχούς αλλαγής της τιμής του πετρελαίου, παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε την τελική τιμή των φόρων αεροδρομίων και επίναυλων καυσίμων κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας
* Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 
| Αρχική Σελίδα | Προφίλ | Sitemap | Αεροπορικά Εισιτηρία | Βίζες | Ξενοδοχεία | Προγράμματα | Photogallery | Προσφορές | Επικοινωνία
Designed and Developed by Intersoft